Arteriográf vizsgálat a Hungária Med-M -nél

Az arteriográf vizsgálat ára

Az arteriográf vizsgálat minden ma elérhető módszer közül a legkorábban mutatja ki az érelmeszesedést, illetve az erre való hajlamot.

Az arteriográf vizsgálat ára: 8 000 Ft

Vizsgálati információk

A vizsgálat 30 éves életkor felett mindenkinek javasolt. Közülük is különösen azoknak, akik:
 • stresszes körülmények között élnek és dolgoznak
 • túlsúlyosak
 • dohányoznak
 • akinek magas vérnyomása van
 • akinek magas a koleszterin- és/vagy a triglicerid szintje
 • cukorbetegek, vesebetegek
 • akiknek családjában előfordult magas vérnyomás, vagy szívbetegség, cukorbetegség
 • a változó korba lépő hölgyeknek
 • akinek bármilyen érbetegséggel összefüggésbe hozható panasza van
 • akinek váratlanul memóriazavara kezdődik


 • Állapotfelmérés céljából nem javasolt a vizsgálat azoknál, akiknek diagnosztizált érrendszeri problémájuk van, vagy volt (pl. infarktus, agyvérzés, diagnosztizált alsóvégtagi érszűkület, stb.), ugyanis ezekben az esetekben az arteriográfos vizsgálat diagnosztikai szempontból nem nyújt többlet információt a kezelő orvos számára. Ebben az esetben viszont az arteriográfos vizsgálat abban segítheti a kezelőorvost, hogy a folyamatos ellenőrzéssel kiválassza a legmegfelelőbb terápiát, illetve nyomon kövesse a gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

  A vizsgálatot nem finanszírozza az OEP, így kizárólag a hozzánk hasonló intézetekben, magánklinikákon és magánrendeléseken érhető el. Az arteriográf vizsgálat ára 8 000 Ft, mely költség a vizsgálat által megszerzett diagnosztikai információkhoz és sok esetben megnövekedett életesélyekhez képest abszolút elhanyagolható!

  Az arteriográf vizsgálat egy, a vérnyomásméréshez hasonló módszer, melynek során teljesen fájdalommentesen, néhány perces vizsgálatot követően fontos információt kapunk az érbelhártya sejtjeinek funkciójáról (milyen mértékű stresszben vannak az ereink), valamint a főütőér rugalmasságáról. Körülbelül 3-4 mérés után a számítógépes program segítségével 10-15 perc alatt képet alkothatunk az érbelhártyák állapotáról, az érfalak rugalmasságáról.  Az arteriográf vizsgálat menete

  A mérés mindössze 2-3 percet vesz igénybe egy mandzsetta felhelyezésével a felkarra. A teljesen fájdalommentes és veszélytelen vizsgálat nem okoz kényelmetlenséget. A vizsgálat befejeztével leletet, arteriogrammot adunk a mérés eredményéről, amelyben kiértékeljük az erek állapotát az egész testben. A Központi szisztólés vérnyomás általában alacsonyabb, mint a perifériás. A vizsgálati kiértékelésből megtudhatjuk, hogy milyen az endothel funkció (az érrendszer általános stressz szintje Aix-el mérve), valamint az aorta pulzushullám terjedési sebessége (a főütőér rugalmasságágával, vagy merevségével összefüggő PWV).

  1. A páciens lefekszik és teljes nyugalmi állapotba kell, hogy kerüljön körülbelül 10 percig a mérés előtt.
  2. A mandzsettát szorosan a domináns karra helyezzük.
  3. A mérés alatt a mandzsetta nem érhet a mellkashoz.
  4. Mérés közben nem szabad mozogni, vagy beszélni.
  5. A mérés a szisztolés résznél ajánlott, és a páciens vissza kell tartsa lélegzetét pár másodpercig.

  Ajánlott, hogy a páciens ne dohányozzon és ne étkezzen 3 órával a mérés előtt. Ne fogyasszon kávét vagy alkoholt 10 órával a mérés előtt!  HMM Arteriográf vizsgálat
  1135 Budapest, Jász utca 33-35.
  Tel: 06-1/800-93-33; Mobil: 06-30/633-09-61; SMS: 06-30/633-09-61
  Adószám: 12489477-2-41
  © 2020 - Minden jog fenntartva!